Jaka jest ważność nierozpakowanego filtra?

Czy można filtrować wodę z innego ujęcia niż wodociąg
Czy można filtrować wodę z innego ujęcia niż wodociąg?
Wrzesień 2, 2019
W jaki sposób dbać o czystość butelki filtrującej?
Wrzesień 17, 2019
filtr dafi

Wiele osób zadaje sobie pytanie, jaka jest ważność nierozpakowanego filtra. Należy więc zauważyć, iż data ważności nierozpakowanego filtra wynosi 5 lat. Należy przy tym jednak pamiętać o odpowiednim przechowywaniu, a więc w temperaturze pokojowej, a także w suchym i zacienionym miejscu.

Rodzaje filtrów firmy Dafi

Jeśli chodzi o filtry do dzbanków filtrujących firmy Dafi to mamy tutaj dość spory wybór. Aktualnie w sprzedaży są 4 rodzaje filtrów. Pierwszy z nich to filtr zwany standard – oczyszcza on wodę kranową, a także pozwala ochronić nasz czajnik przed kamieniem. Zauważmy, iż jest to chyba najbardziej uniwersalny wkład filtrujący, który został przeznaczony do tego, aby polepszyć jakości wody miejskiej. Dzięki temu właśnie filtrowi, nasza woda będzie idealna do picia, parzenia bądź też gotowania. Co więcej, woda, która została przefiltrowana przy pomocą tego właśnie filtra jest alternatywą wody butelkowanej. Należy również dodać, iż zapobiega to także gromadzeniu się osadu na elementach grzejnych. Następny model to tak zwany AGD+. Ogólnie rzecz ujmując ten rodzaj filtrów skutecznie ochroni nasze urządzenia AGD przed kamieniem kotłowym.

Wkład filtrujący Dafi ten będzie idealny dla osób, chcących polepszyć jakość wody kranowej, a także sprawić, aby była ona idealna do gotowania. Warto dopowiedzieć, iż woda filtrowana przy pomocy filtra AGD+ sprawdzi się także w przypadku ekspresu do kawy, żelazka bądź też nawilżacza powietrza. Filtr ten zapobiega również wytrącaniu się kamiennego osadu przez redukcję nadmiaru soli wapnia oraz magnezu, poprzez co przedłużona zostaje żywotność naszego sprzętu AGD. Kolejny rodzaj filtrów to Mg+. Filtr ten oczyszcza wodę oraz pozwala wzbogacać ją w jony magnezu. Filtry magnezowe są najlepszą alternatywą dla wody butelkowanej. Dzięki magnezowi, woda smakuje znacznie lepiej, jest ona także zdrowsza.

Ostatni już rodzaj filtrów to Ph+. Pozwalają one zaspokoić pragnienie zmineralizowaną wodą, posiadająca właściwości zasadotwórcze. Zawarte w przefiltrowanej wodzie minerały, jak na przykład jony wapnia, sodu, potasu i magnezu sprawią, iż nasza woda będzie smaczna oraz zdrowa.